Blogg

Nyttige tips og råd for et best mulig nettsted. Bli inspirert og lær mer om hvordan din bedrift kan vokse digitalt.

lage gratis nettside
23. februar 2024

Lage gratis nettside? Her er mulighetene dine

For bedrifter med begrenset budsjett kan det være ønskelig å lage en gratis nettside. Samtidig har man vanligvis krav til at siden skal være både funksjonell og sikker. Men er dette i det hele tatt mulig, og hvilke kostnader kan du egentlig regne med?

Les mer
starte butikk på nett
20. januar 2024

Starte butikk på nett? Her forklarer vi hvordan!

Mange drømmer om å starte sin egen butikk på nett. Har du en god forretningsidé, kan du potensielt tjene gode penger på netthandel. Før du setter i gang, er det imidlertid lurt å planlegge litt. Du bør også sette deg inn i hvordan nettbutikken opprettes.

Les mer
ledig domene
4. januar 2024

Finn et ledig domene til din nettside!

Ditt domenenavn kan betraktes som en unik internettadresse, og benyttes gjerne for både hjemmesiden og e-postadressen. Ettersom adressen er unik, er det nødvendig å finne et ledig domene når et nytt nettsted skal opprettes.

Les mer
opprette nettside
26. desember 2023

Opprette nettside? En steg-for-steg-guide!

De fleste av dagens bedrifter har innsett viktigheten av å opprette en nettside. Dette er den kanskje viktigste salgs- og kommunikasjonskanalen mellom bedriften og målgruppen. Nettsiden lar for eksempel kunder finne relevant informasjon om tjenester og priser.

Les mer
hva koster søkemotoroptimalisering
16. desember 2023

Hva koster søkemotoroptimalisering?

Søkemotoroptimalisering kan bidra til økt synlighet, konkurransefordeler og økt kvalitet på trafikken til nettstedet. Men hva koster det, egentlig? Kort fortalt kan vi si at SEO i mange tilfeller vil være både billigere og mer langsiktig enn alternativet, SEM.

Les mer
lage hjemmeside best i test
12. desember 2023

Lage hjemmeside? Finn ut hvilken løsning som er best i test!

Dersom du planlegger å lage en hjemmeside, kan det å ta i bruk en nettsidebygger være en smart fremgangsmåte. Du kan da lage en nettside uten å ha avanserte tekniske ferdigheter fra før. Men – hvilken løsning er egentlig best i test?

Les mer
lage nettbutikk
1. desember 2023

Lage nettbutikk? Slik går du frem – steg for steg!

Det å lage en nettbutikk byr på stort inntjeningspotensial, enten du planlegger å selge interiør, klær eller andre ting. Ifølge SSB handlet nordmenn for 83 milliarder kroner på nett i andre kvartal av 2023. Men, hvordan går du egentlig frem for å realisere planene?

Les mer
lage logo gratis
29. oktober 2023

Lage logo gratis?

Å lage logo gratis er fristende for mange. I dag finnes det tross alt et hav av muligheter for å gjøre denne jobben selv. Men er det egentlig lurt? Logoen er virksomhetens ansikt utad. Den spiller en avgjørende rolle i å etablere merkevareidentitet og tiltrekke seg målgruppens oppmerksomhet.

Les mer
ledige domenenavn
18. oktober 2023

Ledige domenenavn

Hvordan finner du ledige domenenavn, og hva bør du tenke på? Enten du skal starte opp en blogg eller bedriftsside, har du behov for et godt domenenavn. Du må imidlertid velge et domene som er ledig, da navnestrengen er unik. Eventuelt må domenenavnet kjøpes av nåværende eier.

Les mer
hva er domene
8. oktober 2023

Hva er domene?

Domener, også kjent som nettadresser eller URL-er, har blitt en integrert del av vår opplevelse på nett. Enten vi er klare over det eller ikke, bruker vi domener til å få tilgang til nettsider, sende e-post eller bruke ulike tjenester på nett. Uten domener, ville ikke de daglige oppgavene vi alle gjør på nett vært mulige.

Les mer
hva er seo
25. september 2023

Hva er SEO?

I dagens digitale tidsalder, hvor nettet fungerer som en uendelig kilde til informasjon, har søkemotorer blitt vårt første stoppested når vi søker etter svar, produkter eller tjenester. Å være synlig på nettet, har derfor blitt en avgjørende faktor for enhver bedrifts suksess. Det er her søkemotoroptimalisering (SEO) kommer inn i bildet.

Les mer
starte nettbutikk i norge
28. juli 2023

Starte nettbutikk i Norge? Slik går du frem!

Å starte en nettbutikk er noe mange går rundt og drømmer om. E-handelen i Norge har vokst og vokst. Det er fortsatt mange muligheter for å hevde seg her derimot. Starter du en nettbutikk i Norge i dag, er det derimot også mange spilleregler du må overholde.

Les mer
hvordan lage en nettside
16. juli 2023

Hvordan lage en nettside?

Dersom din bedrift skal lykkes i 2023, er det helt nødvendig å ha en god nettside. Men hvordan lager du egentlig denne? Mange tyr til enkle løsninger, som også gir relativt enkle nettsider. Andre igjen hyrer inn byråer som bruker hundrevis av timer på å programmere kompliserte løsninger. Heldigvis finnes det en mellomting.

Les mer
hvem eier domene
8. juli 2023

Hvordan finne ut hvem som eier et domene?

Dersom du skal starte opp et nytt nettsted, har du kanskje et spesifikt domenenavn i kikkerten. Noen ganger oppdager man imidlertid at navnet er opptatt. Alle domenenavn er unike, og hvis noen allerede eier navnet kan du ikke uten videre bruke det.

Les mer
søkemotoroptimalisering byrå
29. juni 2023

Trenger du søkemotoroptimalisering? Slik kan et byrå hjelpe deg!

Søkemotoroptimalisering – ofte bare kalt SEO – er viktig for alle bedrifter som ønsker at nettstedet skal være mest mulig synlig i Google. Men teknikkene er mange, og det kan være vrient å komme i gang. Et søkemotoroptimaliseringsbyrå kan da være til hjelp.

Les mer
hvor mye koster det å lage en nettside
13. juni 2023

Hvor mye koster det å lage en nettside?

Når du har behov for et nytt nettsted må du regne med visse kostnader. Hvor mye det koster å lage en nettside kan imidlertid variere mye fra prosjekt til prosjekt. I de fleste tilfeller er det heldigvis mulig å tilpasse prosjektet i henhold til det budsjettet du har.

Les mer
lage nettbutikk gratis
28. mai 2023

Vil du lage nettbutikk gratis? Her er mulighetene dine!

Når bedriften skal opprette nettbutikk finnes det mange valgmuligheter. Mange ønsker å finne en lettvint og gratis løsning som samtidig oppfyller alle krav til sikkerhet og funksjonalitet. Men er dette i det hele tatt mulig?

Les mer
hva er url adresse
16. mai 2023

Hva er en URL-adresse? Det du trenger å vite – enkelt forklart!

URL er kort for Uniform Resource Locator, og kalles ofte bare for nettadresse på norsk. Alle nettsider som finnes på internett har hver sin unike URL-adresse, også kjent som lenke eller bare URL. Dette er kort og godt den komplette internettadressen til en nettside.

Les mer
lage nettside
6. mai 2023

Planlegger du å lage nettside? Dette bør du tenke på!

Når du skal lage en nettside er det mange ulike faktorer å tenke over. Både ambisjoner, budsjett og tekniske ferdigheter kan være avgjørende for hvilke løsninger som passer best for deg. Skal du gjøre alt selv, eller få profesjonell hjelp? Og hvilken plattform bør du velge?

Les mer
hvordan tjene penger på blogg
1. mai 2023

Hvordan tjene penger på blogg?

Bloggen kan potensielt bli en inntektskilde dersom du vet hva du gjør. Avhengig av dedikasjon, frekvens på innlegg og antall lesere, kan du tjene alt fra noen hundrelapper til en fullverdig inntekt du kan leve av.

Les mer
hvordan starte en blogg
19. april 2023

Hvordan starte en blogg?

Ved å starte din egen blogg kan du dele tips, hverdagsøyeblikk og tanker med leserne dine. En blogg kan også være et nyttig verktøy for bedrifter som ønsker å tiltrekke trafikk til bedriftens hjemmeside.

Les mer
betalingsløsning nettbutikk
14. april 2023

Betalingsløsning for nettbutikk – dette bør du tenke på

En nettbutikk skal gjøre det mulig for bedriftens kunder å handle på nett, og da er det helt avgjørende å kunne tilby gode betalingsløsninger. En betalingsløsning for nettbutikk skal ikke bare være brukervennlig, den skal også være sikker og effektiv.

Les mer
hvordan lykkes med nettbutikk
10. april 2023

Hvordan lykkes med nettbutikk?

Hvordan lykkes du med en nettbutikk? Internett har åpnet opp like muligheter for både milliardkonsern og mannen i gata.

Les mer
seo byrå oslo
1. april 2023

SEO-byrå Oslo

På utkikk etter et SEO-byrå i Oslo? Det kan være en god idé å finne et byrå som er lokalisert i egen by. I denne artikkelen ser vi på de mange fordelene ved dette valget. Dessuten gir vi gode råd til hva du bør tenke på i valget av SEO-byrå.

Les mer
lage hjemmeside bedrift
14. mars 2023

Lage hjemmeside for bedrift? Alt du trenger å vite!

Det sies at omkring 89 % av B2B-kunder og 92 % av B2C-kunder starter kjøpsprosessen med et søk i Google. Derfor er det kanskje ingen overraskelse at enhver bedrift bør lage sin egen hjemmeside, slik at potensielle kunder kan oppdage og kjøpe produktene man selger.

Les mer
hvordan starte egen nettbutikk
4. mars 2023

Hvordan starte egen nettbutikk?

Det å selge produktene eller tjenestene sine på nett er både smart og økonomisk siden det gir målgruppen enkel tilgang på det du selger. Har du en eksisterende fysisk butikk og vil begynne å selge produktene online? Eller vil du kanskje starte en nettbutikk fra bunn av?

Les mer
beste nettbutikk løsning
27. februar 2023

Beste nettbutikkløsning | En oversikt

Om du har et raust budsjett og mye tid, er det mulig å programmere nettbutikkløsningen din fra bunnen av. Det finnes imidlertid også billigere og ofte langt enklere løsninger, som plugins (utvidelser) i WordPress. I denne kategorien er det mange valgmuligheter.

Les mer
domenenavn og webside
24. februar 2023

Domenenavn til webside: Slik går du frem!

Et domenenavn er den unike adressen til en webside på internett. Er domenenavnet ditt beskrivende og relevant, gjør du det enkelt for kunder/besøkende å finne frem til hjemmesiden din.

Les mer
lage hjemmeside med wordpress
11. februar 2023

Skal du lage hjemmeside med WordPress? Slik går du frem!

WordPress er blant de mest kjente og velbrukte publiseringsplattformene på verdensbasis. Løsningen er ideell for bedrifter som vil lage sin egen hjemmeside på en relativt rask, billig og enkel måte.

Les mer
wordpress hosting norge
7. februar 2023

WordPress-hosting i Norge | Dette er mulighetene dine

Dersom du ønsker et sikkert, oppdatert og fungerende nettsted i WordPress, er du også avhengig av en velfungerende hostingtjeneste. Dersom du leter etter WordPress-hosting i Norge, finnes det flere muligheter.

Les mer
lage webside selv
23. januar 2023

Lage webside selv, eller motta profesjonell hjelp?

Websiden er på mange måter selskapets ansikt utad, og bør derfor være så brukervennlig og funksjonell som mulig. Skal du lage webside selv eller ikke?

Les mer
forskjell på webside og webområde
11. januar 2023

Forskjell på webside og webområde – enkelt forklart

Websider, webområder, nettsteder og nettsider… Til daglig kan du komme over en rekke ulike uttrykk som brukes om innhold på internett, og det kan fort oppstå forvirring rundt begrepene. Hva er egentlig hva?

Les mer
webside
25. desember 2022

Ny webside? Dette bør du tenke på før du bestiller

Hva koster en webside? Hvor høyt er et hus? Hvor mye veier en fisk? For å kunne få et reelt prisestimat er det lurt å stille forberedt.

Les mer
Hvordan velge en webutvikler?
2. desember 2022

Hvordan velge riktig webutvikler? (2023)

Gjør deg selv en tjeneste, og bruk litt tid på å lære deg hvordan du skal velge en webutvikler.

Les mer
viktige spørsmål du må stille når du skal bygge et nettsted
29. november 2022

Bygge et nettsted? 7 viktige spørsmål du må stille

Hvert nettsted representerer en enorm investering av tid og penger.  Les denne artikkelen, og tenk over hva du må ta hensyn til. 

Les mer