WordPress-hosting i Norge | Dette er mulighetene dine

7. februar 2023

Dersom du ønsker et sikkert, oppdatert og fungerende nettsted i WordPress, er du også avhengig av en velfungerende hostingtjeneste. Dersom du leter etter WordPress-hosting i Norge, finnes det flere muligheter.

wordpress hosting norge

Merk deg at det er svært få norske aktører som leverer WordPress-hosting fra servere lokalisert i Norge. Det finnes imidlertid mange utenlandske servere som er lokalisert rundt omkring i Europa, og ofte nærme Norge.

La oss se nærmere på WordPress-hosting og hvilke muligheter som finnes!

Hva er WordPress-hosting?

En web-host lar en leie eller kjøpe plass på en server, noe som er nødvendig om man skal kunne publisere filer eller en hjemmeside på nett.

WordPress-hosting er en form for web-hosting, der servere og andre ressurser er optimalisert for nettopp WordPress-sider.

Tjenesten som tilbyr hosting kalles gjerne for et webhotell. Plassen du betaler for hos webhotellet er som regel tilknyttet et domenenavn, og kan inkludere e-postadresser og sikkerhetsløsninger.

Er WordPress-hosting nødvendig?

Det finnes to ulike former for WordPress. Gratisversjonen WordPress.com gir deg hosting via WordPress. Det at løsningen enettstedr gratis er vel og bra, men den byr dessverre også på en del begrensninger når det kommer til bruk og skreddersøm.

WordPress.org er den betalte versjonen av WordPress, og her finnes det i langt større grad muligheter for tilpasninger. Denne WordPress-versjonen krever ekstern hosting.

En WordPress-side trenger med andre ord hosting, men hvordan hostingen foregår avhenger av hva slags versjon du har.

Managed hosting vs. shared hosting

Dersom du har behov for WordPress-hosting, finnes det ulike former for hosting å velge mellom i Norge. Vi skiller mellom følgende:

  • Shared hosting (delt hosting)
  • Managed hosting (også kalt administrert eller dedikert hosting)
  • VPS-hosting

De ulike hosting-løsningene skiller seg fra hverandre både når det kommer til sikkerhet, pris og andre faktorer. Så, hva bør du egentlig velge?

Delt WordPress-hosting

Shared hosting kan betraktes som en form for web-hosting der flere nettsteder er lokalisert på én og samme server. Dette er ofte den rimeligste løsningen, men delt hosting kan også by på visse ulemper.

Ettersom flere nettsteder ligger på samme server, deler de både ressurser og ytelse. Du kan derfor risikere at hjemmesiden laster relativt tregt. Det er for øvrig ofte begrensninger når det kommer til minne og CPU, og hosting-planen er ofte veldig enkel.

Merk deg at WordPress-nettsteder som benytter shared hosting dessverre også er mer utsatt for skadelig programvare og hacker-angrep.

Om du kun trenger hosting av en liten blogg eller lignende, kan du i mange tilfeller ta i bruk shared hosting. I de fleste andre tilfeller vil det imidlertid være lite hensiktsmessig å gå for en løsning som dette.

Dedikert WordPress-hosting

Managed hosting innebærer at du leier en dedikert server, noe som naturlig nok koster litt mer enn shared hosting.

Dedikert hosting betyr imidlertid at det kun er ditt WordPress-nettsted som er lokalisert på den aktuelle serveren. Dette betyr også at nettstedet ditt vil bli både raskere og tryggere, siden du ikke deler ressursene med kanskje 100 andre nettsteder.

Uansett, ved dedikert WordPress hosting vil leverandøren som regel ta seg av overvåking, drift, oppdatering og vedlikehold av nettstedet ditt. På den måten kan du fokusere på andre arbeidsoppgaver, og vite at nettstedet er i trygge hender.

Managed hosting er det beste alternativet for alle som vektlegger høyt sikkerhetsnivå og et pålitelig og hurtiglastende nettsted.

VPS-hosting

Det finnes også noe som kalles managed VPS-hosting. VPS står for Virtual Private Server, og denne servertypen fungerer på samme vis som en dedikert, isolert server. En fysisk server er inndelt i mange VPS-er, og disse drives uavhengig av hverandre.

VPS-hosting har svært mye til felles med dedikert WordPress-hosting. Sammenlignet med tradisjonell dedikert hosting, kan imidlertid VPS-hosting være mer kostnadseffektivt siden serveren deles med flere (uten at det går på bekostning av ytelse eller lignende).

Leverandører av WordPress-hosting i Norge

Enten du ønsker shared eller managed WordPress-hosting i Norge, finnes det en rekke hosting-leverandører å velge mellom. Her er noen av dem:

WPMU DEV er blant de foretrukne løsningene blant utviklere og webdesignere som ønsker å bygge, optimalisere, administrere og oppdatere WordPress-nettsteder. Det intuitive dashboardet byr på utallige muligheter, både når det kommer til sikkerhet og ytelse.

Løsningen WPMU DEV tilbyr dedikert VPS-hosting, der hvert enkelt nettsted tildeles eget minne, dedikert CPU, IP-adresse, SSD-lagringsressurser og mer.

Trenger du pålitelig og sikker WordPress-hosting i Norge?

Totalweb AS tilbyr dedikert WordPress-hosting gjennom WPMU DEV fra 3 400 NOK per år. Hosting-planen vår byr på en rekke fordeler. Her er noen av dem:

  • Webhotell av høy kvalitet
  • SSL-sertifikat
  • Utvidet sikkerhet (brannmur)
  • Daglige sikkerhetskopieringer
  • Regelmessige oppdateringer av WordPress-siden din
  • Innebygget cache
  • CDN-integrasjon

Du kan også få tilgang på e-post-server, DNS-administrasjon og mye mer. Hosting-løsningen vår er ideell for deg som vektlegger kvalitet, og som har behov for problemfri drift av bedriftens nettsted.

Ønsker du å vite mer om WordPress-hosting? Kontakt oss i dag, og la oss finne den beste løsningen for deg!