Lage hjemmeside for bedrift? Alt du trenger å vite!

14. mars 2023

Det sies at omkring 89 % av B2B-kunder og 92 % av B2C-kunder starter kjøpsprosessen med et søk i Google. Derfor er det kanskje ingen overraskelse at enhver bedrift bør lage sin egen hjemmeside, slik at potensielle kunder kan oppdage og kjøpe produktene man selger.

lage hjemmeside bedrift

Her forklarer vi deg hvorfor et eget nettsted er gunstig, og hvordan du går frem.

Hvorfor bør bedrifter ha sitt eget nettsted?

Det at bedriften din har sin egen hjemmeside kan ikke bare komme kundene til nytte. Det kan også by på mange fordeler for selskapet ditt.

La oss se nærmere på de viktigste punktene!

Synlighet

Med en hjemmeside kan bedriften enkelt oppnå økt synlighet. Se for deg at du selger fotballsko fra Nike. Når en potensiell kunde googler «Nike fotballsko» eller lignende, er det ønskelig at vedkommende havner på ditt nettsted.

Ved hjelp av søkemotoroptimalisering (SEO) kan du få til nettopp dette. Du kan tiltrekke nye, potensielle kunder til bedriftens hjemmeside, blant annet ved å implementere relevante søkeord. Ja, som «fotballsko Nike» eller lignende.

Konvertering

Så snart kundene havner på siden din, starter jobben med å konvertere dem til faktiske kunder. Ved hjelp av konverteringsoptimalisering og -innsikt kan man sørge for at nettstedet konverterer potensielle kunder i størst mulig grad.

Faktorer som UX-design og nettstedsarkitektur kan også være av stor betydning for hvorvidt nettstedet har høy konverteringsrate eller ikke.

Det finnes for øvrig mange måter å konvertere potensielle kunder på. Innholdsmarkedsføring handler om å dele innhold (f.eks. blogginnlegg) som er interessant og verdifullt for besøkende. Dette bygger tillitt, og kan bidra til konverteringer.

Tilgjengelighet

En hjemmeside bidrar også til at bedriften din gjør seg langt mer tilgjengelig for potensielle kunder. Du kan for eksempel implementere eCommerce/nettbutikk-funksjon på siden, slik at kunder kan handle på nett.

Starter man sin egen nettbutikk gjør man produktene lett tilgjengelig for kundene 24/7 (også utenfor ordinære åpningstider). Dette vil naturligvis ofte øke sannsynligheten for salg! Om du kun selger produktene i fysisk butikk, vil tidsvinduet for potensielle salg snevres betydelig inn.

Praktisk og tillitsvekkende

På hjemmesiden kan bedriften for øvrig dele praktisk informasjon om åpningstider, priser og kontaktinformasjon, så vel som produktinfo. I mange tilfeller trenger kunden disse opplysningene for å kunne utføre et kjøp.

Et nettsted kan utstråle profesjonalitet, og gjøre det tydelig for potensielle kunder hvorfor de bør handle hos akkurat deg.

Hvordan lage hjemmeside til bedrift?

Det finnes flere ulike fremgangsmåter for deg som ønsker å lage en hjemmeside til bedriften. Først og fremst bør du tenke over hvorvidt du skal lage websiden selv, eller motta hjelp.

Tenk også over om nettstedet skal programmeres fra bunnen av, eller om du skal gå for en publiseringsløsning som WordPress. Sistnevnte er et veldig populært og gunstig valg så fremt du ikke stiller svært spesifikke krav til hjemmesiden din.

Slik kan du lage hjemmeside i WordPress

WordPress er verdens mest populære publiseringsverktøy, og har en markedsandel på imponerende 65 %. Vi har tidligere sett på hvordan du lager en hjemmeside i WordPress, steg for steg. Her er en kort oppsummering:

  1. Skaff hostingplan og domenenavn
  2. Installer WordPress
  3. Tilpass bedriftens hjemmeside med tanke på utseende og innhold
  4. Tilfør eventuell funksjonalitet med plugins

Fremgangsmåten er forholdsvis enkel, siden du ikke trenger å kode hjemmesiden. Men dersom du ikke har god teknisk innsikt kan det likevel være en fordel å få hjelp av en webutvikler. Les mer om hvordan du velger riktig utvikler til ditt prosjekt.

Fordelen med WordPress er at du enkelt kan tilpasse nettstedet ditt etter behov. Det finnes utallige plugins som gjør det mulig å skreddersy hjemmesiden slik du vil ha den. Du kan for eksempel finne mange gode nettbutikkløsninger, som WooCommerce.

Lage hjemmeside fra bunnen av

I noen tilfeller kan det være ønskelig å lage en hjemmeside til bedriften fra bunnen av. I så fall vil en webutvikler skreddersy nettstedet eksakt etter dine behov, der målet er å konvertere besøkende til faktiske kunder.

For å få dette til må webutvikleren ta hensyn til både nettstedsarkitektur, responsiv utvikling, UI- og UX-design og lignende. Prosessen består av flere steg, og sikrer at hjemmesiden tjener sitt formål i størst mulig grad.

Hjemmesiden bør vedlikeholdes

Når man skal lage hjemmeside til bedrift er det viktig å huske på at jobben ikke er over så snart hjemmesiden er laget. Nettstedet må vedlikeholdes både med tanke på sikkerhet, funksjonalitet og innhold.

Vi i Totalweb kan ikke bare hjelpe deg med å lage en hjemmeside til bedriften. Vi kan også vedlikeholde den og sørge for at den alltid er oppe, sikker og velfungerende. Samtidig kan vi bistå med SEO-innhold, slik at flest mulig potensielle kunder oppdager hjemmesiden din.

Ønsker du hjelp med å planlegge og lage bedriftens hjemmeside? I så fall har vi alle tjenestene du trenger, og et erfarent team av webutviklere som kan hjelpe deg!