Skal du lage hjemmeside med WordPress? Slik går du frem!

11. februar 2023

WordPress er blant de mest kjente og velbrukte publiseringsplattformene på verdensbasis. Løsningen er ideell for bedrifter som vil lage sin egen hjemmeside på en relativt rask, billig og enkel måte.

lage hjemmeside med wordpress

Her ser vi nærmere på hvordan du kan lage din egen hjemmeside med WordPress. Vi deler også noen smarte tips underveis!

Hvordan lage hjemmeside med WordPress?

De fleste moderne bedrifter har sin egen hjemmeside. Denne kan kodes og designes fra bunnen av dersom du ønsker unik og spesialtilpasset funksjonalitet.

Du kan imidlertid også lage en hjemmeside med WordPress. Her finnes det diverse ferdiglagde løsninger du kan benytte deg av. Slik gjør du det:

1. Domenenavn og hostingplan

Dersom du skal kunne lage en hjemmeside med WordPress.org, trenger du en hostingleverandør. Web-hosting innebærer kort fortalt at du leier serverplass hos et webhotell, slik at du har mulighet til å dele hjemmesiden din på internett.

Når du betaler for WordPress-hosting hos et webhotell, vil du som regel også få et domenenavn. Domenenavnet er hjemmesidens internettadresse, og det navnet besøkende vil skrive inn i adressefeltet når de skal besøke siden din.

Du kan som regel søke etter domenenavn og sjekke hva som er ledig. Det er en fordel om du sikrer deg et domenenavn som er relevant for hjemmesiden din (som for eksempel bedriftsnavn).

Avhengig av hostingplan, kan sikkerhetsløsninger som SSL-kryptering og e-postadresser også være inkludert i prisen.

2. Installasjon av WordPress

Når hostingplan og domene er i boks, er tiden inne for å installere WordPress. Dette gjør du på følgende måte:

  1. Besøk WordPress.org
  2. Gå til «Get WordPress»
  3. Last ned siste versjon av WordPress
  4. Åpne zip-filen når den er ferdig nedlastet
  5. Høyreklikk på mappen «WordPress»
  6. Kopier
  7. Gå til en tom mappe som ligger lokalt på datamaskinens harddisk
  8. Gi mappen et navn (f.eks. WordPress)
  9. Høyreklikk og lim inn for å pakke ut mapper/filer fra WordPress
  10. Dobbeltklikk på mappen
  11. Du ser nå filene som skal lastes opp til webhotellet ditt via et FTP-program
  12. Når webhotellet er koblet til, går du til mappen Parent Directory som tilhører webområdet. Alle WordPress-filene skal plasseres i denne mappen.
  13. Nå ligger filene i webhotellets www-katalog
  14. Gå til nettleseren og søk opp domenenavnet ditt
  15. WordPress’ installasjonsbilde vises i vinduet
  16. Trykk på «Fortsett»-knappen
  17. Et vindu med brukernavn, passord, databasenavn og databasetjener vises. Her oppgir du detaljene ditt webhotell har delt med deg.
  18. Send
  19. Klikk på installasjonsknappen
  20. Angi brukernavn, e-postadresse, passord og et nettstedtittel
  21. Klikk på «Install WordPress»
  22. WordPress skal nå være installert hos ditt webhotell og domenenavn
  23. Logg inn for å komme til kontrollpanel

3. Tilpass hjemmeside og publiser innhold

Når du skal lage hjemmeside med WordPress trenger du også innhold i form av tekst, bilder og lignende. Via kontrollpanelet får du mulighet til nettopp dette.

Går du til «Utseende» kan du blant annet velge mellom ulike temaer. Her finnes det diverse forhåndsinstallerte temaer, men du kan også laste ned andre design om ønskelig.

Kontrollpanelet gir deg også mulighet til å publisere innhold på siden din. Du kan blant annet lage en «Om oss»-side eller blogginnlegg.

4. Tilfør funksjonalitet gjennom utvidelser

Uten installasjon av utvidelser (plugins), vil din hjemmeside i WordPress være forholdsvis enkel. Skal du kun ha en blogg, fungerer kanskje siden fint som den er. Ønsker du derimot funksjoner som betalingsmuligheter, nettbutikk etc., må du installere utvidelser.

Dersom du skal lage en funksjonell hjemmeside med WordPress, kan du gå til «Utvidelser» i kontrollpanelet. Noen utvidelser er gratis, mens andre koster penger. Du kan også få hjelp til å lage skreddersydde utvidelser av en webutvikler.

Hva koster det å lage hjemmeside med WordPress?

Selv om WordPress i seg selv er gratis, må du regne med at både utvidelser, webhotell og lignende har en kostnad. Prisen kan imidlertid variere, da hjemmesidens omfang og grad av vedlikehold vil spille inn.

Som regel starter prisen på omkring 25 000 NOK. Har du en funksjonsrik og omfattende hjemmeside, kan prisen fort bli høyere.

Husk at en hjemmeside i WordPress også bør vedlikeholdes fortløpende, da dette vil sikre optimal ytelse og økt sikkerhet. Det er gunstig å motta hjelp av en webutvikler som gir deg oversikt over priser for vedlikehold av WordPress-sider, slik at kostnadene blir forutsigbare.

La oss skreddersy din WordPress-hjemmeside

En hjemmeside er ikke bare en hjemmeside. Siden er også bedriftens ansikt utad, og din kanskje fremste kommunikasjonsplattform ut mot målgruppen. Skal hjemmesiden appellere til potensielle kunder, må den først tilpasses målgruppens unike behov.

Totalweb har ekspertise innen utvikling av hjemmesider for bedrifter. Prosessen vår er nøye utarbeidet, og designet for å konvertere besøkende til kunder.

Vi kartlegger målgruppen og bedriftens behov, sørger for optimal nettstedsarkitektur og hjelper deg alt fra funksjonalitet til design.

Enten du ønsker å lage en hjemmeside med WordPress eller vil planlegge et nettsted fra bunnen av, har vi ressursene du trenger. Kontakt oss i dag, og planlegg bedriftens hjemmeside på 1, 2, 3!