Hvordan bruke en hashtag?

1. mai 2024

Hashtags er blitt en uunnværlig del av markedsføringen i sosiale medier. Enten du er en etablert bedrift eller en oppstartsbedrift, kan riktig bruk av hashtags forbedre synligheten din, øke engasjementet og nå ut til målgruppen din på en mer effektiv måte.

hvordan hashtagge

Men hvordan kan du best utnytte disse små, men kraftige, hashtaggene? De aller fleste bruker ikke hashtags, og flere av brukerne anvender disse på feil måte. Så hva er den riktige suksessoppskriften, og hvordan kan akkurat din bedrift lykkes med hashtags?

Hva er formålet med hashtags?

Før du begynner å hive deg rundt med hashtags, er det viktig å forstå hensikten bak dem. Hashtags fungerer som nøkkelord eller emneknagger som gjør innholdet ditt søkbart og kategoriserbart på sosiale medier. Målet er å øke rekkevidden din og engasjementet ved å gjøre det lettere for folk å finne innholdet ditt.

Når noen søker etter bestemte emner eller temaer, slik som “jobbsøking” for eksempel, vil de finne deg i det sosiale mediet. Hashtaggen er i sosiale medier med andre ord det nøkkelord er for SEO. Dette er en måte du kan bli synlig på ved søk, og sånn sett er de helt uvurderlige. Folk søker faktisk internt oftere enn de tror i de sosiale mediene!

Velg relevante hashtags

Nøkkelen til effektiv hashtagging er å velge hashtags som er relevante for innholdet ditt og målgruppen din. Unngå å bruke for generiske hashtags, slik som #kjærlighet eller #livet. Disse kan oversvømme feeden din med irrelevante innlegg og gjøre det vanskelig for målgruppen din å finne deg.

I stedet bør du fokusere på mer spesifikke hashtags som er knyttet direkte til bransjen din, produktene eller tjenestene dine, eller det aktuelle emnet. Om du ønsker oppmerksomhet rundt varmepumpene du skal selge, kan du bruke #varmepumper. Du får nok da færre klikk enn ved en annen hashtag, men klikkene er mer relevante.

Prøv deg frem og test!

Ikke vær redd for å eksperimentere med ulike hashtags for å se hva som fungerer best for deg. Utforsk hva konkurrentene dine bruker, gjør søkeordanalyse for å identifisere relevante hashtags, og følg med på trender i bransjen din. Ved å kontinuerlig overvåke og analysere resultatene dine, kan du finjustere hashtagstrategien din.

På den måten øker du effektiviteten over tid. Du vil neppe finne alle de beste hashtaggene med én gang, så ta tiden til hjelp. Blant de gode hashtagene du finner frem til, bør du dessuten utføre tester. Når du finner ut hvilke som fungerer best, kan du implementere disse i fremtidige poster.

Hold bruken konsistent

Konsistens er nøkkelen når det gjelder hashtagging. Opprett gjerne en liste over nøkkelord og hashtags som er relevante for merkevaren din, og sørg for å bruke dem jevnlig i innleggene dine.

Dette vil bidra til å bygge gjenkjennelse rundt merkevaren din. Det gjør det enklere for følgere å finne deg på tvers av ulike plattformer. Om du ikke bruker hashtags nok, går du glipp av effekten. Bruker du én hashtag i hvert eneste innlegg over lang tid, mister du effekten ved overforbruk. Vær konsistent og smart i måten du bruker dem på!

Ikke overdriv hashtagbruken

Selv om det kan være fristende å fylle innleggene dine med dusinvis av hashtags i håp om å øke synligheten, kan dette faktisk ha motsatt effekt. For mange hashtags kan virke rotete og spamaktig. Det kan også føre til at innholdet ditt blir oppfattet som uautentisk.

Hold deg til et moderat antall relevante hashtags per innlegg. Da opprettholder du en ren og profesjonell fremtoning. På denne måten “avslører” ikke leserne at du kun fisker etter noe ved å bruke hashtags. Husk at bruken av disse også skal være nyttig for leserne av innleggene dine.

Oppfordre til engasjement

Hashtags kan også brukes som en måte å oppfordre til engasjement fra følgere og potensielle kunder. Opprett egne hashtags som er unike for merkevaren din, og oppmuntre folk til å bruke dem i sine egne innlegg relatert til produktene eller opplevelsene de har hatt med merkevaren din.

Dette kan bidra til å skape en følelse av fellesskap og tilhørighet blant følgere. Samtidig øker det merkevarebevisstheten. Hva om du kunne få en gruppe følgere til å benytte din hashtag på enhver post om et spesifikt tema? Det er faktisk mulig om du legger en god strategi for dette.

Trenger du hjelp til bruk av hashtags?

Å mestre kunsten å hashtagge handler om mer enn bare å legge til tilfeldige ord med et #-tegn foran. Det krever strategi, relevans og konsistens for å oppnå ønskede resultater. Ved å forstå målet med hashtags, velge relevante hashtags, unngå overdrivelse og oppmuntre til engasjement, kan bedrifter utnytte kraften til hashtags.

På den måten styrke kan du styrke din tilstedeværelse og nå ut til målgruppen din i sosiale medier. Trenger du hjelp til bruk av hashtags? Da bistår vi deg veldig gjerne. Ta kontakt med oss i Totalweb i dag!