Hvordan starte egen nettbutikk?

4. mars 2023

Det å selge produktene eller tjenestene sine på nett er både smart og økonomisk siden det gir målgruppen enkel tilgang på det du selger. Har du en eksisterende fysisk butikk og vil begynne å selge produktene online? Eller vil du kanskje starte en nettbutikk fra bunn av?

hvordan starte egen nettbutikk

Her forklarer vi deg hvordan du går frem!

1. Velg et godt domenenavn

Dersom du skal starte nettbutikk og ikke har et nettsted fra før, er det nødvendig å først finne et fengende domenenavn. Navnet bør ikke være for langt, slik at det er lett å huske for kundene dine. Samtidig er det en fordel om navnet er relevant og unikt.

Kort fortalt er domenenavnet den adressen besøkende bruker når de skal besøke nettbutikken din. Domenet kan også brukes bak alfakrøllen i nettbutikkens e-postadresse.

Tidligere har vi forklart hvordan du skaffer et domenenavn. Kikk gjerne her dersom du er usikker på fremgangsmåten. I guiden ser vi blant annet nærmere på hvordan du skaffer domenenavn til et WordPress-nettsted. Skal du for eksempel ha nettbutikk i den populære nettbutikkløsningen WooCommerce, er dette relevant.

2. Lag nettsted i WordPress

En stor andel av dagens nettbutikker er basert på nettopp WordPress. Sjekk gjerne ut denne guiden, der vi forklarer deg hvordan du går frem – steg for steg. Etter at du har valgt domenenavn, trenger du blant annet å velge en hostingplan.

WordPress må deretter installeres, og når dette er gjort kan du velge mellom ulike nettbutikkløsninger.

3. Finn den optimale nettbutikkløsningen for din bedrift

Det er fullt mulig å programmere nettbutikken fra bunnen av, men dette kan være dyrere og mer tidkrevende enn å velge en ferdig nettbutikkløsning. Det finnes mange valgmuligheter i sistnevnte kategori, og disse lar deg starte egen nettbutikk på 1, 2, 3.

Vi har tidligere sett nærmere på hva som er markedets beste nettbutikkløsning. Se gjerne nærmere på denne om du vil vite mer om de ulike valgmulighetene dine. Her er noen av de mest populære løsningene:

  • WooCommerce
  • Squarespace
  • Webnode
  • Shopify
  • BigCommerce
  • Wix
  • DanDomain

Som vi tidligere har konkludert med, er WooCommerce det kanskje beste valget for bedriften din. Dette skyldes blant annet at løsningen i stor grad er gratis, og at den er kompatibel med WordPress (der du kanskje allerede har laget en hjemmeside).

WooCommerce byr også på utallige funksjoner og designtema, og kan tilpasses dine ønsker og behov. Nettbutikkløsningen inkluderer blant annet smarte analyseverktøy, sporing av ordre og enkel lageradministrasjon.

4. Bestem design og utforming

Når du skal lage din egen nettbutikk er det også viktig å velge et design som appellerer til målgruppen i størst mulig grad. Avhengig av hvilken nettbutikkløsning du har valgt, vil du finne ulike design og maler å velge mellom.

Husk å vektlegge løsninger som gir en best mulig brukeropplevelse (user experience / UX), der potensielle kunder enkelt finner det de leter etter. UX-design er noe du kan få hjelp med dersom du ønsker å gi brukerne en best mulig opplevelse av siden din.

5. Fyll nettbutikken med produkter og SEO-innhold

Når nettbutikken er oppe, er det tid for å legge inn produktene du skal selge – enten det er klær, sminke, fiskeutstyr, hageartikler eller andre ting. Her er det lurt å kategorisere produktene på en smart måte, slik at butikken blir oversiktlig.

De fleste nettbutikkløsninger gir besøkende tilgang på gode sorterings- og filtreringsmuligheter. Dermed kan målgruppen din finne frem til produktene de er på jakt etter på en sømløs måte.

Foruten produktene, bør du lage innhold til forsiden, om oss-siden og annet nyttig innhold. Ha gjerne en blogg med guider og lignende, slik at du kan jobbe effektivt med søkemotoroptimalisering (SEO).

SEO handler om å gjøre nettbutikken din synlig i søkemotorer som Google. Dette er mulig å oppnå gjennom optimalisering av innholdet – som bruk av relevante søkeord og metabeskrivelser. En god SEO-strategi er avgjørende.

6. Markedsfør nettbutikken din

SEO er en smart markedsføringsmetode. Foruten å tiltrekke organisk trafikk fra Google, kan du også markedsføre nettbutikken gjennom annonser, kampanjer og lignende.

Målet er at målgruppen skal oppdage – og ikke minst bli påminnet – nettbutikken din. Gjennom markedsføring kan du nå ut til både nye og eksisterende kunder.

Hvordan starte egen nettbutikk raskt og enkelt?

Når du skal starte din egen nettbutikk kan du velge å gjøre dette på egen hånd. Om du ikke har tid eller føler at du mangler den tekniske innsikten, kan det imidlertid være godt å få hjelp.

Det finnes mange gode grunner til å motta profesjonell hjelp når du skal lage en webside. Du får blant annet hjelp til å tette potensielle sikkerhetshull, og du trenger ikke å bekymre deg for vedlikehold av siden. Og ikke minst – du sparer mye tid på å la proffe gjøre jobben.

Totalweb.no hjelper deg med å lage din egen nettbutikk på 1, 2, 3. Vi kan dessuten bistå med innhold til siden, slik at den blir mer synlig for målgruppen din.

Kontakt oss gjerne i dag for flere gode råd!