Betalingsløsning for nettbutikk – dette bør du tenke på

14. april 2023

En nettbutikk skal gjøre det mulig for bedriftens kunder å handle på nett, og da er det helt avgjørende å kunne tilby gode betalingsløsninger. En betalingsløsning for nettbutikk skal ikke bare være brukervennlig, den skal også være sikker og effektiv.

betalingsløsning nettbutikk

Først og fremst: Hva er en betalingsløsning?

En betalingsløsning kan betraktes som en kasseleverandør som tilrettelegger for at kunder kan betale for produkter og tjenester. Dersom du har en nettbutikk, må betalingsløsningen være skreddersydd for nettopp nettbetaling.

Betalingsløsningen kan gi besøkende på nettsiden din ett eller flere betalingsalternativer. Et eksempel på en betalingsløsning er Klarna, som lar kunder betale både med kort, faktura eller delbetaling.

De fleste betalingsløsninger inkluderer en rekke ulike betalingsmetoder, slik at kundene dine får mange valgmuligheter.

Gode betalingsløsninger er avgjørende for enhver nettbutikk

Mange er usikre på hvordan man lykkes med en nettbutikk. Det er mange suksessfaktorer, og blant disse finner vi viktigheten av å tilby et variert utvalg av gode betalingsløsninger.

Se for deg at du skal handle nye sko på nett. Du har lagt skoene i den virtuelle handlekurven, og er klar for å betale. Når du kommer til betalingssiden viser det seg imidlertid at du må gjennom mange og tidkrevende trinn.

Da er veien kort til en konkurrent med raske og enkle betalingsalternativer!

Det å ha brukervennlige og raske betalingsløsninger bidrar til at det blir enklere for kundene å handle i nettbutikken din. Dette vil igjen føre til økt konvertering, flere salg og ikke minst – at kundene vil ønske å handle hos deg også i fremtiden. En god betalingsløsning bør være …

 • Enkel: Det er ingen tvil om hvordan man betaler
 • Rask: Kunden må gjennom få trinn for å gjennomføre betalingen
 • Sikker: Sensitiv betalingsinformasjon havner ikke på avveie

Hvordan implementere en betalingsløsning i nettbutikken?

Vi har tidligere sett nærmere på hvordan du starter din egen nettbutikk, og for de fleste er det naturlig å benytte seg av en publiseringsløsning som WordPress. Her kan du lage en nettbutikk ved å installere utvidelser som tilfører funksjon til nettsiden.

Det finnes mange gode nettbutikkløsninger, og med WordPress kan du for eksempel benytte deg av WooCommerce. I så fall finnes det mange gode betalingsløsninger som kan implementeres på nettsiden gjennom plugins.

Husk at du kan få hjelp til å lage en komplett nettbutikk som allerede er konfigurert med ønskede betalingsløsninger og andre nyttige integrasjoner.

Noen populære løsninger

Det er utallige betalingsløsninger som kan integreres i nettbutikken din. Hvilke plugins som er tilgjengelige, kan imidlertid avhenge av hva slags e-handelsplattform nettstedet ditt ligger på. Her er noen eksempler på betalingsløsninger for deg med nettbutikk i WooCommerce:

 • Vipps
 • Nets Easy
 • Stripe
 • Dintero
 • Klarna
 • Zettle by PayPal
 • OnPay

Det finnes egne plugins for disse, noe som gjør det enkelt å implementere dem i nettbutikken din. Velger du for eksempel Nets Easy, kan besøkende på nettsiden din benytte seg av betalingsmetoder som Visa, MasterCard, Maestro, Vipps, PayPal, MobilePay og Swish.

Har du fysisk butikk og nettbutikk? Vurder en omnikanal betalingsløsning!

Mange bedrifter driver både fysiske butikk og nettbutikk. I så fall kan det være gunstig å velge en omnikanal betalingsløsning som kan brukes både fysisk og på nett. Med Vipps kan du for eksempel ta betalt både over disk, telefon og på nett.

Vipps er skreddersydd for det norske markedet, og et populært valg blant mange nettbutikker. Løsningen kan dessuten brukes enten du har nettbutikk i WooCommerce eller Shopify, noe som er praktisk.

Hvordan velge riktig betalingsløsning til din nettbutikk?

Når du skal velge betalingsløsning til en nettbutikk, er det først og fremst viktig å ta hensyn til målgruppen. Hvem er kundene dine, og hvilke betalingsmetoder foretrekker de å betale med når de handler på nett?

De fleste foretrekker å handle i nettbutikker som tilbyr betalingsmetoder de har kjennskap til og erfaring med fra før. Har du handlet med Vipps eller Visa før, ønsker du kanskje å holde deg til nettopp disse betalingsmetodene.

Her er noen andre faktorer du bør ta hensyn til når du vurderer en betalingsløsning:

 • Er betalingsløsningen kompatibel med e-handelsplattformen du bruker?
 • Hvilke betalingsmetoder er inkludert?
 • Hvilke valutaer støttes?
 • Støttes flere språk, inkludert norsk?
 • Har løsningen en «husk meg»-funksjon, slik at kunden slipper å legge inn alle detaljene på nytt ved hvert kjøp?
 • Er løsningen brukervennlig?

Trenger du hjelp med betalingsløsninger til nettbutikken?

Dersom du skal starte en nettbutikk, kan du potensielt gjøre alt på egenhånd. Det kan imidlertid være greit å få profesjonell hjelp, slik at nettbutikken blir velfungerende, sikker og mest mulig synlig.

Totalweb har lang erfaring med nettbutikker, og hjelper deg med å implementere en sikker betalingsløsning som er tilpasset både målgruppen og bedriften. Vi er opptatt av å finne brukervennlige og gode løsninger som gagner begge parter.

Ta kontakt med oss i dag, og finn de beste betalingsløsningene på 1, 2, 3!